Zit Revolut op een stapel cryptovaluta van £ 1 miljard?

Digitaal bankierenBesparingen en investeringen

Revolut houdt al een aantal jaren cryptovaluta op zijn balans en als gevolg van de recente prijsstijging is dit waarschijnlijk explosief gestegen tot een enorme hoeveelheid ‘digitaal goud’.

 

Zit Revolut op een stapel cryptovaluta van £ 1 miljard?

Revolut, uitdager van digitaal bankieren, heeft wereldwijd 13 miljoen klanten, en veel van degenen die door zijn diensten worden aangetrokken, zijn enthousiaste crypto-investeerders.

 

Revolut maakt geen actuele cijfers bekend over zijn cryptoblootstelling, maar zijn groepsrekeningen, evenals nauwkeurige informatie over de recente prijsschommelingen in bijvoorbeeld Bitcoin, schetsen een beeld van een enorme en groeiende cryptostapel bij het bedrijf, dat is maakt zich momenteel op voor een Britse bankvergunning, die in de afgelopen drie jaar of zo vele malen is toegenomen sinds het voor het eerst crypto begon aan te bieden.

 

 

De balans toonde aan het einde van 2019 £ 156 miljoen aan crypto-activa, maar volgens AltFi-onderzoek is dat nu mogelijk opgelopen tot meer dan £ 1 miljard aan Bitcoin en andere crypto-activa.

 

Ten eerste zijn crypto-activa lastig voor bedrijven zoals Revolut om verantwoording af te leggen en op hun balans te vermelden. Richtlijnen voor hoe ze verantwoording moeten afleggen zijn op zijn best fragmentarisch, maar het onderstaande verklaart Revolut’s benadering van openbaarmaking onder de term ‘immateriële activa’. lees crypto nieuws online.

 

Revolut rapporteerde voor het eerst crypto-activa als ‘immateriële activa’ in zijn groepsrekeningen die in oktober 2019 bij Companies House waren gedeponeerd, voor het jaar dat eindigde op 31 2018. Nogal verwarrend (blijf bij mij), het herformuleerde ook hoeveel crypto het in 2017 had in de dezelfde accounts.

 

Zoals de afbeelding hieronder laat zien, zei Revolut in 2017 dat het ongeveer £ 14,4 miljoen aan crypto had, oplopend tot £ 37 miljoen in 2018.

 

Tegen het einde van 2019 was dit cijfer volgens zijn laatste verslagen op Companies House gestegen tot £ 93 miljoen, terwijl het in hetzelfde kalenderjaar ook nog eens £ 63 miljoen kocht. Zoals de rekeningen (hieronder) laten zien, zag Revolut een stijging van £ 37 miljoen in 2018 (van £ 56 miljoen) tot £ 93 miljoen aan het einde van 2019. De stijging van £ 22 miljoen ten opzichte van ongeveer £ 14 miljoen in 2018 wordt ook getoond als back-up. de trend.

 

Dit zou erop wijzen dat Revolut 2020 begon met ongeveer £ 156 miljoen aan cryptovaluta. Het is duidelijk dat er geen uitsplitsing is in de balans van verschillende crypto-holdings, maar met een stijgend tij voor de meeste crypto-activa is de omvang van de waardering vergelijkbaar en is de reisrichting duidelijk. wat is een goede crypto app?

 

Revolut biedt momenteel Bitcoin, Ether, Litecoin, XRP, Bitcoin Cash en Stellar lumens aan, maar AltFi begrijpt dat de overgrote meerderheid van zijn posities misschien niet verrassend in Bitcoin zit.

 

Bitcoin en andere crypto-activa zijn sinds deze periode enorm gestegen. Eind 2019 was de prijs van Bitcoin volgens CoinDesk c. $ 7.100, maar vandaag is hij gestegen naar $ 56.700 op het moment dat dit artikel werd gepubliceerd. Dit vertegenwoordigt een winst van meer dan 800 procent.

 

Dit zou het totale crypto-bezit van Revolut op ongeveer £ 1,25 miljard brengen, terwijl alle andere dingen gelijk blijven. Als het ook extra activa zou kopen, zou het cijfer natuurlijk veel hoger kunnen zijn.

 

Revolut begon iets meer dan drie jaar geleden eind 2017 met het aanbieden van cryptovaluta aan zijn (toenmalige) 1 miljoen gebruikers.

 

In een verklaring zei de oprichter en CEO van Revolut, Nik Storonsky, over de blootstelling aan cryptocurrency dat het ‘de meest gevraagde functie’ van klanten was.

 

“Ondanks dat het op dit moment een van de populairste trends ter wereld is, is blootstelling aan cryptocurrency notoir tijdrovend en duur geweest”, zei hij. “We gaan iedereen blootstellen aan cryptocurrency, sneller dan elk ander platform op de markt,” zei Storonsky.

 

We zullen tot veel later in het jaar moeten wachten om de groepsaccounts van vorig jaar voor Revolut te zien, en wie weet waar Bitcoin zich dan qua prijs kan bevinden. Maar het wordt overduidelijk dat crypto big business wordt voor de bankuitdager. Hoe het zich aanpast om een ​​bank te worden en tegelijkertijd enorme potten met crypto-activa vasthoudt, is een andere vraag.

Het geschatte aantal wereldwijde crypto-gebruikers is de 100 miljoen gepasseerd – en boomers worden nu ook aangetrokken tot bitcoin, zo blijkt uit rapporten

 

Ongeveer 106 miljoen mensen gebruiken nu cryptocurrencies over de hele wereld, schat Crypto.com in een rapport.

deVere Group zei dat zijn klanten van 55 jaar en ouder steeds meer aangetrokken worden tot tokens zoals bitcoin.

De bitcoin-prijs is dit jaar enorm gestegen en steeg donderdagochtend met ongeveer 68% tot $ 49.260.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief, 10 Things Before the Opening Bell.

Meer dan 100 miljoen mensen over de hele wereld gebruiken nu cryptocurrencies – en volgens twee afzonderlijke rapporten raakt een groeiend aantal babyboomers en Gen Xers geïnteresseerd in bitcoin en andere tokens.

Een rapport van exchange Crypto.com schatte dat er in januari 106 miljoen crypto-gebruikers over de hele wereld waren, na een sprong van 16% in het aantal deelnemers vorige maand alleen.

Uit een afzonderlijke enquête van de financiële adviesgroep deVere bleek dat 70% van zijn klanten ouder dan 55 al in 2021 in digitale valuta had geïnvesteerd of van plan was dit te doen, ondanks dat bitcoin en anderen sterk worden geassocieerd met jongere millenniumbeleggers.

Volgens het rapport van Crypto.com was de prijsstijging van bitcoin en andere digitale tokens een belangrijke motor van de toegenomen belangstelling voor cryptocurrencies.

 

 

Bitcoin bereikte zondag een recordhoogte van meer dan $ 58.000, voordat hij op dinsdag kort zakte naar $ 45.000. Desalniettemin was de bitcoin (BTC) -prijs op donderdagochtend ongeveer 68% hoger voor het jaar op $ 49.260.

Volgens onderzoeksmanager Kevin Wang van Crypto.com waren juni en augustus in 2020 en januari in 2021 “uitzonderlijk sterke maanden” voor toenames in crypto-gebruikers.

“Wat ons opvalt, is dat periodes van sterke groei komen na periodes van sterke prijsprestaties in bitcoin.”

Crypto.com noemde ook een hausse in Ethereum’s token ether en institutionele cryptocurrency-acceptatie door mensen als PayPal en MicroStrategy als het stimuleren van interesse.

Nigel Green, chief executive van deVere Group, zei dat de interne enquête van het bedrijf onder 688 klanten aantoonde dat de recente hausse in cryptocurrencies “de aandacht heeft getrokken van mensen over de hele wereld – en niet alleen de zogenaamde digitale native jongere generaties.”

 

 

Het aantal van 106 miljoen gebruikers van Crypto.com werd bereikt door gegevens te analyseren van de blockchains waarop cryptocurrencies zijn gebaseerd, evenals gegevens van enquêtes en uitwisselingen.

De uitwisseling zei dat er een aantal kanttekeningen bij het onderzoek van toepassing waren. Ze omvatten moeilijkheden om te weten of on-chain gebruikers nog steeds crypto bezitten en om handelaren te vangen die geen transacties uitvoeren of uitwisselingen gebruiken, wat zou kunnen betekenen dat het cijfer in beide richtingen kan variëren.

Voorbehoud gelden ook voor het onderzoek van DeVere, met een interne enquête onder klanten die waarschijnlijk niet de babyboomer of generatie X-generaties als geheel vertegenwoordigen.

Babyboomers zijn de generatie die is geboren in ongeveer de twintig jaar na de Tweede Wereldoorlog, terwijl generatie X de generatie is die is geboren tussen ongeveer het begin van de jaren zestig en het begin van de jaren tachtig, volgens gangbare definities.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram